Frank van der Sande

Ik kom in actie voor reanimatieonderwijs!

5 Jaar geleden overleed mijn vrouw Edith op 59-jarige leeftijd, zij was een gezonde vrouw. Wij waren samen aan het wandelen in Interlaken, Zwitserland, onderweg om een taart te bestellen voor onze dochter die haar 16e verjaardag zou vieren. Plotseling viel zij naast mij neer. Reanimatie en overplaatsing naar het academisch ziekenhuis in Bern mochten niet baten. Op de verjaardag van onze dochter heeft zij haar organen nog kunnen afstaan en 3 andere patienten kunnen helpen.

Nog steeds overlijden er mensen aan plotselinge hartdood, onderzoek hiernaar is van groot belang. Reanimatie moet snel plaats vinden om de kans op overleving te vergroten.

Op 15/16 juni is de “Nacht van Gulpen”. Ik heb mij ingeschreven voor de tocht van 70 km, opnieuw een wandeltocht en niet zomaar een tocht. Ik wil met het lopen van deze tocht geld ophalen voor reanimatieonderwijs aan middelbare scholieren. Voor een bedrag van € 500 kunnen maar liefst 50 scholieren en docenten leren reanimeren. Steun mijn actie en help levens redden. Dank! 

19/06/2024
13:15

Lotte en Karianne

Bekijk alle

Hart en vaat onderzoekfonds Limburg en Taskforce QRS maken zich al jaren sterk voor reanimatieonderwijs aan middelbare scholieren.