Organisatie


Drie organisaties maken zich al jaren sterk voor reanimatieonderwijs aan middelbare scholieren. We hebben dezelfde ambities, we kennen elkaar en elkaars werkwijze, en hebben dan ook onze krachten gebundeld.

Taskforce QRS is een stichting die zich inzet om zoveel mogelijk mensen de vaardigheid van reanimatie aan te leren. Hiermee kan de kans op overleving van een plotselinge circulatiestilstand vergroot worden. Daarvoor is Taskforce QRS Maastricht in 2006 opgericht door Prof. Dr. Ton Gorgels en Mr. Petra Schuffelen. De stichting leidt studenten van de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences van de Universiteit Maastricht op tot reanimatie-instructeurs. Deze instructeurs geven op vrijwillige basis les aan scholieren van middelbare scholen in heel Limburg. Daarnaast geven ze les aan studenten geneeskunde, particulieren en overige geïnteresseerden. Vanaf 2014 is Taskforce QRS steeds verder gegroeid met andere faculteitssteden; Amsterdam, Groningen, Leiden, Rotterdam, Nijmegen en Utrecht

Keep the Heartbeat going is een stichting die in 2015 is opgericht door Taskforce QRS Maastricht en Rotary Oost Maastricht. De doelstelling is om aandacht te genereren voor reanimatie(onderwijs) en reanimatieonderwijs in het landelijke curriculum van middelbare scholen te implementeren. De organisatie van dit project ligt bij Stichting Keep The Heartbeat Going, waarin een aantal leden van het bestuur en de Raad van Toezicht van Taskforce QRS Maastricht zitting hebben.

Hart en vaat onderzoekfonds Limburg is onderdeel van Health Foundation Limburg, (opgericht in 2008) de fondsenwervende stichting voor het Maastricht UMC+ en de Limburgse partnerziekenhuizen.

Hart en vaat onderzoekfonds Limburg maakt zich sterk voor medisch-wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+. Onderzoek dat levens beter maakt, onderzoek dat levens redt.

Health Foundation Limburg geeft zo veel mogelijk uitleg over - en bekendheid aan - de projecten die zij ondersteunt waaronder reanimatieonderwijs aan middelbare scholieren door Taskforce QRS.